2008 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Buffiada

Nežinau, ar visi vaikystėje žiūrėjote "Bafi, vampyrų žudikę", tačiau aš jos baisiai nemėgau ir, galima sakyti, sudėjus temačiau gal kelias serijas tik. Vieną apie Drakulą (ją visai verta pažiūrėti, nes Drakulą vaidino etatinis aktorius, o jis ir visai nieko) ir pačią pačią pirmą (kurios turbūt nieks neprisimena).

Serialas pasaulį kankino 7 metus (1997 - 2003), tikiuosi aštunto sezono nesumąstys pradėti. Aišku, po to sekė "Angelas", kuris man patiko, tačiau nesuprantu, kaip aš ten žiūrėjau, kad nesupratau, kad ten apie vampyrs (štai kas būna, kai nežiūri Bafės)... Galiausiai sukūrė ir animacinį variantą, kuris, rodos, nebuvo įgyvendintas iki galo. Aišku, neišvengta ir video žaidimų (o jų net keletas), bei komiksų. Oi, pamiršau, gi ir klipas net specialus sukurtas.





Bet palikime ramybėje tuos serialus ir prieikime prie ištakų.

1992 metais pasirodė filmas "Buffy The Vampire Slayer", kuriame buvo surinkta nebloga žvaigždžių šutvė. Aš tiesiog mėgavausi Rutgerio Hauerio sukurtu Lothoso vaidmeniu. Žinoma, jo baigtis aiški... Bet šiame filme buvo labai aiškiai parodyta, kad Buffy - nepakenčiama paauglė pamaiva. Serijose bent tai gerai taip pat buvo atspindėta. Bet filme vampyrai gražūs, palyginus su serialu... Ir nesuprantu, kam reikėjo taip išsidergti? Spėju, kad serialo režisieriui labiau patiko "Lost Boys" :)

Na, o geriausia scena buvo ši:


Taigi, labiau verta pažiūrėti filmą nei serialus. Bet galbūt ir pati kada senatvėje pasižiūrėsiu visą Bafiadą XD

Movie Online
TV Series Online (Buffy)
TV Series Online (Angel)

Įvertinimas: filmo vampyrai - gera, palyginus, reprezentacija, o serialų - nieko gero...

2008 m. lapkričio 21 d., penktadienis

Premjera

Šiandien "Twilight" premjera :) Žinoma, tik ne Lietuvoje.


Beje, radau gerą "Twilight" sagos vizualinę interpretaciją ant vieno žurnalo. Šiuo atveju simbolinis obuolys sužaidžia su Ievos ir Adomo nuodėme. Įdomu, ar tikrai tokia prasmė slypi viršelio potekstėje?

Šedevrai bendrabučio koridoriuose

Turbūt tokie vaizdeliai sutinkami tik VDA barakuose :D Visą mėnesį jau šitas šikšnosparnis gyvena prie mano durų :D

2008 m. lapkričio 20 d., ketvirtadienis

Baubas

Tikriausiai visi mūsų tėvai ir seneliai gerai pamena, kaip drebėjo nuo ukrainiečių sukurto filmo "Baubo". Daugelis mūsų ir vaikystėje jį matė. Aš irgi, tačiau absoliučiai nieko doro nebeprisiminiau, tad, galima sakyti, kad ir nemačiau. O šiąnakt ramiai ir įdėmiai pažiūrėjau. Ir likau sužavėta! Nors giminaičiai stebisi, kodėl aš juo susižavėjau, o ne išsigandau XD O kodėl aš dabar apie jį šneku čia?

Dabar jau matyti vizualiai :D Mirusiosios žodžiai [ka mnė upiri, ka mnė vurdalaki]. Šiaip dėl upiri, tai džiaugiuos, kad šį žodį naudojo, nors ir dabartinėje kalboje ir yra vampyr. Apskritai, tiek upir ir vurdalak yra archajiški žodžiai, o jie būtini šio filmo kontekste, nes veiksmas vyksta 1709 m. O man apskritai vurdalak siejasi su vampyrais, nes rusų rašytojas A. N. Tolstojus (rodos, giminiuojasi su Levu) parašė romaną "Vurdalakų šeima", kuri iš tikrųjų apie vampyrų šeimą. Nors iš kitos pusės, vilkolakiai laikyti vampyrų subkategorija.
Bet tikriausiai griebsiu N. Gogolio "Mirgorodą, kai tik turėsiu laisvo laiko :)

O rusai dabar perstatinėja naujai "Baubą", kuris turėtų pasirodyti kitąmet N. Gogolio 200 m. metinių proga. Štai treileris:

Įvertinimas: neatskyriau čia vampyrų nuo goblinų, tiesą sakant, bet jie taip trumpai pasirodo, kad nepikta visgi. Tuo labiau, gi čia '67-ųjų filmas. Neaišku kaip su nauja ekranizacija.

Movie Online

2008 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Vampyrai muzikos klipuose 9

Na, o šį vakarą vampyriškąjį trejetuką iškart užims vienas vienintelis vampyras - Lestatas. Tik ne iš "Interview with the Vampire", bet "Queen of the Damned". Aišku, vėliau ir šiuos savo mylimiausius filmus pristatysiu.
Filmui specialiai buvo sukurti 3 klipai. Balsas Jonathan Davis (Korn).

Forsaken

Šis klipas yra padarytas pagal legendinį "The Cabinet of Dr. Caligari".

Redeemer

O šiame matyti "Nosferatu" įtakos.

System

Na, o pagal ką šis sukurtas aš neatkapstau. Bet galbūt vieną ir originalų klipą sukūrė:)

2008 m. lapkričio 12 d., trečiadienis

Šviežias "Drakulos" miuziklas

Ką gi, ką gi - geros naujienos: kitąmet turėtų pasirodyti naujas miuziklas. Tiesą sakant, tai ganėtinai ilgas projektas, nes muzika jau seniai sukurta, prieš pusmetį dienos šviesą išvydo reklaminis klipas, o šiuo metu vis dar dirbama prie adaptacijos. Pradžiugino tuo, kad jie sieks išlikti romano rėmuose: epochos, gotikos, personažų aspektais. Drakula čia bus ne koks nabagas įsimylėjelis, o suktas velnias, trumpai apibūdinant. Jei įsiklausysite į dainos žodžius, suprasite, ką turėjau omeny :)
Na, beliks laukti šio miuziklo video plačiajame internete.


My evil has its beauty, when it suits me to possess the hearts of those my vengeance will embrace

Įvertinimas: jau savaime suprantama, kad jis geras, nes jau tai matyti iš kūrėjų siekių, aprašytų jų bloge

2008 m. lapkričio 11 d., antradienis

"True Blood" & "Twilight"

OMG... Kaip nedera vienas prie kito :D

Vampire Weekend

Amerikiečių grupė, kuri sugebėjo išgarsėti anksčiau nei išleido savo pirmąjį albumą. Bet esmė, kad groja jie indi roką, o pavadinime užkodavę gotišką terminą - taip suklaidina begales žmonių. Tame tarpe ir mane. Nes aš tikrai tikėjaus išvysti jų klipuose bent porą ilčių. Alas!
Bet bent jau truputį kažkas geresnio šiame "Cape Cod Kwassa Kwassa" klipe:

Lietuviško velnio kelionė į Europą

Oi, negaliu dar dabar nustot juoktis, kokį ką tik draugė sukūrė eilėraštį.

Lietuviško velnio kelionė į Europą

Lietuviškam velniui
Pabodo žmogus,
Pabodo ir laumės,
Nes vogs tik vaikus.
Išėjo į girią
Šnekėt su vilku,
Kaip reik tapt protingu?
Kaip tapti naglu?
Bet vilkas ir pats
Išalkęs, nutriušęs
Prakeikė pasaulį,
Nes apmovė jį triušis.
Ir lapei vienodai,
Kol uodegą turi.
Pasiuto velnias,
Nuskuodė, kur buria
Iš kaulų žmonių
Ir troškintų driežų.
Ragana rusiškais rūbais
Paklausė, ko velnias nerimsta,
Kad kanopos nudilo,
O balsas vis kimsta.
Tai velnias ir sako,
Kad jam nusibodo,
Visi jam tik špygą vis rodo,
Net kaimo merga
Greičiau su vaiduokliu miegos,
Atsake jam ta.
O ragana sako:
"Kinkykis ratus,
Važiuok į Europą
Pro jūros vartus.
Pamatysi pasaulį,
Išmoksi menų,
Sutiksi vaiduoklių,
Sutiksi velnių
Ir grįžęs išprūsęs,
Prakutęs, pramokęs,
Turėsi visas mergas sau
Ir puotai, ir šokiams".
Išvyko lietuviškas velnias,
Norėdamas būt tikru vyru,
O grįžo - vampyru...

Vampyrai muzikos klipuose 8

Grįžtam prie muzikos klipų ;)

The 69 Eyes - Perfect Skin

O ši grupė jau įrodė savo polinkius :D

Rob Zombie - Dragula

O čia jau nuoroda į "The Munsters" ir jų dragą "Drag-u-la" :D

Rob Zombie - Living Dead Girl

O šitą klipą tai aš myliu. Viską myliu, kas tik susiję su Dr. Caligari! Čia, deja, nėra vampyrų, bet man senieji gotikiniai filmai neatsiejami nuo šios temos.

Filmas apie vampyrų medžiotojus

Hmm, sumaišius "Bleiro raganos projektą" su vampyrais ir įgrūdus į komedijos žanrą, turbūt gautųsi kažkas panašaus - "Nightlife" :D
Bet kažkodėl man patinka... Nesuprantu, kodėl. Gi judanti kamera - senas reikalas, bet galbūt nedažnai sutinkamas vampyriškuose filmuose? Įtikinau save :D Pati dar nepažiūrėjau jo (reikia nustoti pristatinėti nematytus filmus, kai yra krūūūvos matytų ir dar nepristatytų...).
Beje, apie šitą filmą net nėra informacijos IMDB. Matyt, nete irgi nesigaus jo pasigaut :D



Įvertinimas: na, patys matote, koks čia iš koto verčiantis žavus vampyras... Ai, bent pasijuokti, atrodo, galima.

"True Blood" komiksas


Jau anksčiau esu minėjus, kaip "True Blood" kūrėjai stengiasi sukurti beveik tikrą realybę savo serialui. O dabar net galime paskaityti ir šios istorijos priešistorę, tik komikso variantu :D




Being Vampire Sucks

Toks šūkis pagrindinio vampyro (o jis visai nieko) iš neseniai ėjusio serialo "Moonlight". Ką gi, tęsiasi naktinės (šįkart ir dieninės) meilės istorijos detektyviškuose sūkuriuose. Net nesibodi kūrėjai kopijuoti tokio žanro ištakų :D Net veiksmas tam pačiam, Š. Amerikos, žemyne. Ai, bet iš kitos pusės, toks tipas patikrintas jau, ir viskas gerai su jais būna.
Šiaip šis serialas buvo susilaukęs didelio fanų prielankumo, kad šie net pasiekė serialo pratęsimą 4 serijoms. Vadinasi, turime ne standartinį šių laikų 12 serijų sezoną, o visas 16 serijų. Pamenu, buvau susinervinus tiek per pirmą, tiek per antrąją pabaigą. Bet nespoilinsiu :) Dabar net ketinama tęsti ir kurti kitą sezoną, bet nelabai gaunasi, bet net deda viltis į filmą. Na, šiaip ar taip visai būtų miela, jei pratęstų... Nes tikrai stinga gerų vampyriškų vaizdų...
Kai kas yra gerai pasakęs, kad šitas filmas yra ne apie TĄ vampyrą. Turima omeny, kad seriale yra daug geresnis antraplanis vampyras (Josef). Uch :D
Čia labai įdomi vampyrų gimimo teorija pateikta! Man ji bene geriausia. Patys įvertinkite.
Šiaip dar toks pastebėjimas, kad Sophia Myles čia jau trečiąkart susiduria su vampyrais ("Underworld", "Dracula 2006").
Beje, čia tokia meilės istorija, kurios visi pavydėtume :D Na, kodėl vampyrui neužsiauginus sau moteriškaites, a? :D Užkabinau? :DDDD





Iš pradžių buvo tokie planai, aišku, viskas pasikeitė:



TV Show Online

Įvertinimas: na, man čia 99% tobulas vampyrų įvaizdis.

Lietuviškas Hellsingas


Žadėjau, kad šiek tiek aptarsiu ir jau pagaliau pasirodžiusią mūsų knygynuose "Hellsing" mangą.
Šiaip iš pradžių prajuokino tas "intensyvus turinys", net nesupratau, nuo ko jis čia turėtų apsaugoti. Bet vertimas neblogas neblogas, net geras. Nevengia buitinės kalbos, nes komiksuose kaip tik svarbu išlaikyti tą tikrą santykį su realybe, skirtingai ko vengiu romanuose (pvz. J. Ivanauskaitės "Miegančių drugelių tvirtovė"). O aš jau maniau, kad labai tvarkingai visi šnekės :D Ach, bet jau kamsčiuose įstrigus tai toks skaitalas puikus variantas. Dar ir garsiai ant viso atobuso pažvengsite :D

2008 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Amerikoje visko yra

Ar gi ne? Net stereotipinis vampyras apsilanko Jerrio Sringerio šou. Mmm, visad mąstau, ar tie psichofanai per mažai įsigilina į tuos ikonografinius dalykus, ar tik pažiūrėję kokį vieną filmą tampa obsesijos aukomis? XD Dievaži, nejau jiems dar neužtenka helovyno? :D

Vampyrai muzikos klipuose 7

O, dievai! Kaip aš apleidau šią vieną mėgstamiausių savo temų?!
Tęsiam:

Theatre des Vampires - Lilith

Na, čia dominuoja pavadinimas, tema. Bet ir pasikandžiojimų yra :D Bet išreikšiu savo neprielankumą grupės pavadinimui. Skolinasi tokį gėrį, bet nesugeba pateisinti.

Bauhaus - Bela Lugosi's Dead

Och, čia turbūt ir nėra jau reikalo aptarinėti šio visų laikų šedevrų... Glamour vampires...

Natalia Oreiro - Come Te Olvido

Telenovelės žvaigždė Branės pilyje. Gražūs vaizdeliai... *nostalgija*
Ir ją net leido ant tos lovos!!! -.-

Letter

Visai buvau pamiršus Stephen Fry ir jo "Letter"! Nėra geresnės interpretacijos už šią X)

"True Blood" finalinis reziumė



Gerai pasakyta: "Honestly, I don't know what you see in humans".

Velnias... Pats laikas skaityti romanus, o tai mane pribaigs nerviškai ta Sookie...

2008 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

You complete me

Memento mori

Mmm... Gauti iš vampyro tokių saldainių... Memento mori... Mmm...
Svetainė

Garsioji Drakula

Kadangi prašnekau apie Bremą ir "Drakulą", tai prie tos pačios progos trumpai paminėsiu apie mūsų Lietuvos literatūros elito lietuvių kalbos žinias. Tikriausiai žinote tokį portalą rasyk.lt? Tai va, o tenais jau ištisus metus nepataiso vieno man labai juokingo dalyko:
Tais metais B. Stoukeris pradėjo ir savo didįjį kūrinį Drakula (Dracula), kuris buvo publikuotas 1897 m. Vėliau rašytojas parašė dar keletą trumpų pasakojimų, novelių ir esė, tačiau ištarus jo vardą, pirmiausia prisimenama garsioji Drakula.
Taip taip... Neskaitęs romano aprašinėjo tą garsiąją Drakulą ar kaip čia? XD
Visa recenzija.

Bremai, su gimtadieniu!

Na, aš ir vėl pamiršau paminėti laiku svarbią sukaktį - šiandien (man vis dar 8 diena, kol nenuėjau miegoti) Bremui Stokeriui sukako 161 metas. Visai neblogas skaičius, bet vis tiek jaunesnis už Lestatą :D
Turbūt nereikia priminti, kad jis parašė "Drakulą". Kaip istorikai mėgsta teigti, Bremas paliko garsesnį už save personažą - grafą Drakulą (galima pridurti, kad ir kartų išgarsino rumunus), kurį visi prisimena, bet užtat ne visi gali prisiminti autorių.

Tara McPherson

Smagu, berenkant informaciją studijoms, visai atsitiktinai kažką atrasti ir vampyriško :)
Čia regite šiuolaikinės iliustratorės Taros McPherson darbus. Jos svetainė.







2008 m. lapkričio 8 d., šeštadienis

UndeadJournal


Nors jau Helovynas seniai praėjo, bet pamiršau paminėti, kaip smagiai buvo LiveJournal transformavęsis

Mat vampyrų metai...

Supykdė mane šįryt tokia straipsnio apie "Twilight" eilutė:

If 2007 was the year of the boy wizard -- with the final "Harry Potter" book and a movie coming out in the same month -- 2008 is the year of the vampire.

O dar geriau čia:

More specifically, a vampire named Edward, who literally sparkles as the romantic hero of a four-book series that has become the obsession of teen girls (and many of their mothers) nationwide.

Jei kam įdomu - visas straipsnis.

Su gimtadieniu, Lestatai!

Tai ką, aną naktelą sukako 248 metai! :D Sveikinam! Bet jetau jetau...Per tas studijas net pamiršau šią datą, o anksčiau laukdavau jau net išvakarių, įsivaizduodama, kaip Lestatas galėtų švęsti gimtadieni XD

2008 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

E. Muncho paveikslas parduotas už rekordinę kainą

Niujorke už 38,1 mln. dolerių buvo parduotas retas Edvardo Muncho šedevras. Tai yra rekordinė kaina už šio tapytojo darbą, rašo BBC.
Daugiau nei 70 metų paveikslas „Vampyrė“ buvo slepiamas nuo visuomenės akių.
Ankstenį rekordą sumušė norvego menininko paveiklas „Mergaitės ant tilto“ – už jį paklota 30,8 mln. dolerių.
„Taip pat kaip ir kitas E. Muncho darbas „Šauksmas“, šis perteikia ypatingai intensyvius jausmus per paprastą, neužmirštamą motyvą“, kalbėjo Sotheby aukciono namų atstovas Simonas Shaw.
Pirmąkart pasirodęs, paveiklas „Vampyrė“ buvo laikomas kontroversišku ir kurstė baimes dėl moterų išsilaisvinimo XX-ajame amžiuje.
Paveiksle vaizduojamas vyras ir moteris, jame atsispindi meilės, sekso ir mirties temos.

Dėl tos kontroversiškos versijos, susijusios su moterimis, man šis paveikslas dar labiau patinka! Tiesą sakant, pavydžiu, kas jį įpirko. O ir šiaip man gera girdėti, kad vampyrai brangiausiai kainuoja šiandien :D

2008 m. lapkričio 3 d., pirmadienis


"Tanz der Vampire" miuziklas

Praėjus 30 metų nuo Polanskio "Fearless Vampire Killers" pasirodymo, 1997 m. ši miela istorija atgimė miuziklo pavidalu (miuziklų krašte) Vienoje. Pats Romanas Polanskis prisidėjo prie adaptacijos. Na, o susilaukęs tokios sėkmės, miuziklas buvo pastatytas Estijoje, Amerikoje, Lenkijoje, Japonijoje, Vengrijoje, o Vokietijoje statomas jau ketvirtą kartą.
Naujas sezonas šįkart bus Oberhausene (visai prie pat Prancūzijos sienos) nuo lapkričio iki kovo mėnesio.
Aš degu noru, kaip trokštu pamatyti šį miuziklą... O susidariau įspūdį, kad vokiečiai geriausiai pasistengė. Įdėjau ir jų pristatymą:

Įvertinimas: oi oi, čia jau vampyras tikras mmmm v...yras :D

Baisusis vampyrų muziejus

Pernai teko patirti gan nemalonų dalyką, viešint savo mėgstamiausiam mieste - Paryžiuje. Seniai kažkada užkliuvau už žinutės "Lietuvos ryte", kad Paryžiaus priemiesty atsidarė Vampyrų muziejus. Ir aš iškart užsibrėžiau tikslą, kad kai tik nuvyksiu į Paryžių, būtinai užsuksiu ir į šį muziejų.
Oi, bet muziejumi nepalaikysi tos skylės. Vienišas kvailas fanatikas, gyvenantis tarp įvairiausio "vampyriško" šlamšto, kieme pasikasęs kelis kapelius, neva valdantis šį muziejų. Jo bendrą vaizdą matote nuotraukoje... Ir mes dar jam už apsilankymą turėjome sumokėti 100 eurų... O dar kiek bėdų turėjome, net nesinori jau pasakoti... Norisi tik užmiršti tą baisųjį Žaką ir jo Musee des Vampires...
Bet šiandien gavau iš jo emeilą, kad jis su muziejumi išsikelia į kažkokią pietų Prancūzijos pilį!!! Baisuma... Sugadins kažkokią vargšę pilį... Bet gal čia tik jo pagyros, nes jis jau mums gyrėsi, kad kelsis į Luizianą... O jis Annės vampyrų tai nemėgsta, nebūtų ten išgyvenęs :D

Nuosavas Nosferatu


Ahhhhh, kaip noriu noriu noriu noriu tokio lipduko ant sienos!!! Taupysiu eurus ir kadanors nusipirksiu!!! Įmanoma net rožinį Nosferatu įsigyti XD Plačiau čia.
Blog Widget by LinkWithin