2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Filmai apie mirtį

Mane, kaip vampyromanę, apskritai labai traukia mirties mintis, kaip ir tikriausiai 90% kitų paprastų mirtingųjų. Taip jau yra, kad ateiname į šį pasaulį ir staiga susivokiame, kad tuoj turėsime išeiti. Ir nesvarbu, kokios religijos beegzistuotų, žmogus visvien nerimastingai mąstė ir mąstys apie savo būsimą mirtį. Mane pačią dažnai apima absurdiška baimė ir suvokimas, kad tai neišvengiama. Tad ir tokia tema siūlau filmų, galbūt tai padės labiau susidraugauti su ta mirtimi :)

Harold and Maude (1971)



Tokia miela istorija apie du įsimylėjelius jaunąjį Haroldą ir močiutę Maude, kurie susitinka kapinėse, reguliariai besilankydami laidotuvėse. Kaip aš myliu šitą istoriją, tiesiog neleidžia nusiminti ir reikia tikėtis, kad kai būsiu Maude amžiaus, aš sutiksiu savąjį Haroldą, atvažiuojantį prašmatniu katafalku :D

Cemetary Man (1994)


Francesco Dellamorte yra kapinių prižiūrėtojas, kuris važinėja senu vabalu ir nuolatos deklamuoja poiškas eiles. Kaip kapinės be meilės, tad automatiškai ir gyvieji numirėliai atsiranda :)

Kissed (1996)



Vienas mano mėgstamiausių filmų, kuris priverčia kitaip pažiūrėti į tuos žmones, kurie tiesiog myli lavonus. Ir nieko tame nėra šlykštaus, nes meilė negali būti šlykšti.

Undertaking Betty (2002)



O laidojimo namuose irgi gali būti visokiausių neištikimybių ir uždraustų meilių :D

Eulogy (2004)


Argi ne tiesa, kad net ir pas mus su giminėmis susitinkama tik per laidotuves? Tai ir šis filmas sukasi apie vieno senelio mirtį :) Bent jau linskmai į mirtį žiūrima.

I Sell the Dead (2008)


Tai labai grafiškai gražus filmas apie nelabai gražią profesiją - lavonų vagis. Žinoma, juk viskas dėl mokslo buvo daroma! Tačiau nevisad galima pasitikėti tais lavonais...

Biutiful (2010)


Ispanų filmas, užkariavęs visų širdis. Jei nenorite ašarų, nežiūrėkite šio filmo. O istorija apie žmogų, kuris turį dovaną/pareigą/naštą: jis mato mirusiuosius ir turi padėti jiems grąžinti skolas, kad šie galėtų ramiai ilsėtis pomirtiniame gyvenime. Tačiau ar pats herojus sugebės gražinti skolas?

Get Low (2010)


Senukas sumąstė pasidaryti laidotuvių vakarėlį priėš savo mirtį, sukvietęs visą miestelį. Tiesiog verta pažiūrėti ir galbūt mums irgi susiorganizuoti kada tokį vakarėlį? :D

After.Life (2010)



Kas nutiktų, jei visgi po mirties prisikėli morge? Ir matai, kaip patalogas tave ruošia laidotuvėms? O jei visgi tai tik sapnas. O jei realybė?

O galbūt ir Jūs turite kokių pasiūlymų šia tema?:)


2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Tarp meilės ir mirties



Pasivampyrinimas Šiauliuose

Savaitgalį teko susitikti su senais kaip žemė draugais saulės mieste, kuris mus negailestingai išplovė šaltu vandenėliu. Žinoma, kaip būnant Šiauliuose, neaplankysi gražiųjų kapinaičių, kuriose ilsisi vampyrė bei kiti mistiški dalykėliai dedasi. Tuo pačiu apturėjome ir vampyrišką fotosesiją. Tad nuo šiol vienas kapas buvo pakrikštytas mano vardu :D








Nameliūkštis šikšnosparniams


Idėja langams




Vis man prisikaupia medžiagos apie šikšnosparnvyrį :D






Juodoji dama










Kapinaitėse kažkur toli Prancūzijoje






Vidinis kraugerys








2012 m. liepos 10 d., antradienis

Vampyras miškelyje






Knyga dovanų: Matt Haig - The Radleys


Kažkada pernai gavau šaunią knygą dovanų už pažadą, kad ją perskaičiusi perduosiu kažkam kitam. Kaip sakant, viduje kilo filantropiškas jausmas dėlei tų mano numylėtųjų vampyrų! Kas skaitote angliškai ir sutiksite su mano sąlygomis, tuomet skaitykite įdėmiai: lauksiu visų norinčiųjų perskaityti šią knygą duomenų (vardas, pavardė, e-paštas, adresas. Siųsti į zivilytez@hotmail.com) su pasižadėjimu, kad sąžiningai tęsite vampyrišką misiją po savęs išsiųsdami knygą kitam skaitytojui. Aš surinksiu visų norinčiųjų sąrašą (galbūt kas ir po ilgo laiko dar užsirašys šiai akcijai) ir kaskart nusiųsiu būsimam skaitytojui kito skaitytojo duomenis. Žinoma, būtų gerai, kad kiekvienas skaitytojas mane informuotų, kad knyga saugiai atkeliavo bei iškeliavo. Vis dėl to negalėsiu būti atsakinga už pašto triukus (o mūsų paštas mėgsta vogti knygas, pernai pavogė draugės naują Sukės dalį...) ar už kitų žmonių sąžinę. Bet aš tikiu, kad vampyromanai nebus egoistiški ir dalinsis šia knygele :) Visai smagu būtų įkurti tokią mobilią vampyrišką biblioteką :) Beje, susitariame, kad visgi visa ši misija vyks Lietuvos ribose, nes užsienin siųsti knygą būtų brangoka :)

Na, o dabar apie pačią knygą:

Britas Matt Haig dar 2005-aisiais išleido savo pirmąją knygą The Labrador Pact: The Last Family of England. Tai paklaikusiai juokinga istorija, labai šekspyriškai paremta Henriku IV. Aš skaičiau tą knygą, tad iškart supratau, kad Matt Haig nusprendė perrašyti visą tą istoriją vampyriškai ir taip atsirado The Radleys. Tad dabar turime paklaikusiai juokingą vampyrišką istoriją.
Tai pasakojimas apie vampyrų šeimynėlę, kurie siaubingai trokšta gyventi ir atrodyti kaip tipinė nuobodį angliško miesteliūkščio šeimyna. Žmona stengiasi tapyti ir draugauti su kaimynais, tėvas, kuris dirba mediku, bando užgniaužti kraujo troškimą ir taip įsijaučia į paprastų žmonių gyvenimą, kad net verčia save geisti kaimynų moters. Kat tik atrodytų normalus kaip ir visi. Na, o vaikučiams dar neprasikalė iltys ir jie nieko nežino apie tikrąją savo prigimtį. O dėl kraujo trūkumo vargšelius beria, alina alpuliai, vėmimai, galvos skausmas, nemiga ir perbąlimas. Tačiau vieną dieną viskas pasikeičia ir pasakojimas įgauna ne tik didesnį pagreitį, bet ir privinta krūva naujų personažų, kurie visi tarpusavy susiję senomis nuodėmėmis ir paslaptimis. 
Apskritai knyga parašyta labai jau vyrišku stiliumi: griežti trumpi skyriai, kurie parašyti iš vis skirtingų personažų pusės su Kraugerio abstinento knygos intarpais, kuri turėtų padėti išlaikyti sveiką vampyro protą. Ir šiaip viskas persunkta britišku humoru! Juokingiausia, kad pasak tos knygos, vienas geriau žinomų abstinentų buvo pats Bramas Stokeris, kuris juodžiausiu savo periodu ir parašė Drakulą :D 
Beje, aš kai mėgstu apsilankyti simbolinėse vampyrų vietovėse, tai dabar reikės ir pas brolį į Manchesterį užsukti, paieškoti tų vampyriškų barų :D
Gera žinia, kad kino prodiuseriai nusipirko teises į šią knygą, tad tikiuosi, kad greit sulauksime ekranizacijos!


Šiek tiek kitų nuomonės:


Man patinka ir kitų leidimų viršeliai:







Blog Widget by LinkWithin